Love me or hate me, that is the question

   
(Nashi har gått omkring och trallat på den låten hela dagen, för att förklara titeln ^^.)

Idag hade vi en svenskalektion, sedan var bilden inställd så vi slutade tidigare. Fast Linda, en ny tjej, kom till sin första dag i IB idag så vi höll henne sällskap lite. Sen följde hon med mig och Andrea på tunnelbanan, för Linda skulle till Liljeholmen till sin gamla skola och säga hej. Jag och Andrea drog till Gamla Stan för att ta lite bilder, vi är fotonördar like that.
Haha, jag hade inte min kamera med mig, så jag kidnappade Andreas ibland eller tvingade henne att ta meningslösa bilder.
Resultatet:
i. Goofar runt lite

ii. Julmarknad! 

iii. Tomtar

iv. Övrigt


Vi var där några timmar, Andrea fick mig att gå in i sånadära läskiga affärer med "alternativ" clothing eller något. En affär hade grottor, en annan var fylld av drakar i rotting (lifesize eller vad man nu ska kalla det), en annan var scifibokhandeln (de hade cutouts från Sagan om Ringen och Pirates of the Caribbean), och en hette typ CUM Clubwear.
.....
Haha.
Andrea köpte en väääldigt god candycane till mig, de var säkert handgjorda med tanke på hur mycket de kostade. Så vet jag inte hur det gick till, men det är så att hon gillar att prata engelska hela tiden, hon brukar göra det hemma så det är helt normalt för henne. Så pratar hon på engelska svarar jag på samma språk, right?
Det var i alla fall så vi började få blickar, för att vi hablade ingles. En italiensk kille började till och med ta kort på oss, tihi. Det var skoj.
Sedan skulle vi titta (ok, lukta) på lussebullar. Och Andrea och jag fick total blankout, vi bara, "Oh look! It's... ehh... it's...." och försäljaren sa, med världens mest svenska accent, "Dey are kalled lussekatter".
Och när vi köpte candycane:sen, pratade vi också engelska och hon som tog betalt var nog en som verkligen inte ville prata engelska, men sen så hade hon ett väldigt gulligt sätt att uttala på ändå så vi blev glada. Vi tror att hon sa något i stil med "They are very fragile", men det lät verkligen som något heeelt annat.

Meh. I fredags ringde Henning mig. Det var verkligen pinigt. För det första trodde jag någon busringde mig eller något. Sen tyckte jag rösten var en förställd Johannas, så jag spelade med lite. Fast jag hade ingen aning om vad hon pratade om, jag var ganska förvirrad och stod dessutom inne på Ica och försökte handla grönsaker. Efter en evighet sa han, "Du vet vem det är va?", med normal röst, och jag svarade att visst gjorde jag det (liar, liar). Sedan hörde jag Julia i bakgrunden säga "Henning, du är inte rolig", och förstod jag vem jag pratade med.
Seriöst. Två dryga minuter på telefon, i ett everydaysamtal med någon man inte har någon aning om identiteten på, det är ganska länge. För att inte säga fruktansvärt länge.

Huga. Imorgon har jag bara engelska, sen är jag free to go, wei! Men. Det råkar vara så att vi har nationellt prov i engelska i fem timmar!? -åhherregudjagkommerdö- vad jag har hört verkar inga andra gymnasieskolor ha dem, men jag vet inte, är det bara vi? För jag tror Siri yrade något om att "normalt sett brukar man inte göra dem förrän i trean", men att vi gör dem tidigare för att vi ska ha nationella betyg ifall vi failar IB, och då kan man inte vänta till trean.
Är det så eller virrar hon som vanligt? Är det någon som har nationella proven nu och i vår?

Åh förresten, Ems, ditt paraply ligger i min hall! Blev kvarglömt när vi såg den bästa filmen ever häromhelgen.
På tal om helger... oh my. Jag har suttit och pluggat svenskaengelskamatteengelskabiologisvenskaspanskaengelska (i den ordningen too), och missat en säkert totalt underbar tjejkväll hos Fridis med gänget. Hann bara träna två timmar i lördags, tio timmar förra veckan totalt (fast jag var sjuk, pretty damn good imo). Och måste verkligen dieta lite innan jul, inga crazy saker men bara lite mer strictness nu. Fast idag har inte varit bra, har ätit lite sallad i skolan och en polkagris i Gamla Stan, vilket varken är en bra balans eller ett bra intag alls. Fast jag drack ett glas Tropicana (nej, det är inte juice det är Tropicana. Savvy?) och en te (svart), så lite har jag allt fått i mig idag. Hungrig är jag inte heller.

Åh gud. Tvrösten i femman sa just "kyckling", och jag får kväljningar. I skolan idag var det nuggets och det luktade, ärligt talat, BAJS. När de slog upp dörrarna till matsalen var det som att stiga in i lagård. Nice.
Saken blir ju inte bättre av att jag sett hur man gör nuggets på Jamie Oliver heller.
Om man säger så här: programmet var för två-tre år sedan. Jag kommer fortfarande ihåg ingredienserna.

Oj just det, idag har jag fått reda på att Liz, Andrea och Nashi också är Harry Potter-nördar! Haha. Eller okej, jag har faktiskt växt ur det nu (äntligen). Men jag kommer nog ändå läsa den sjunde boken, det är faktiskt den sista och det är nostalgi så det ryker om det. Being the boknörd I am så var Harry en av de första "riktiga" böcker jag läste (Miranda och alla de där andra Kerstin Sundh-böckerna don't really count ya know, för att inte TALA om Tvillingarna, ahaha, right Jojo?) och fick mig intresserad av böcker in general. Så jag owe mycket till JK Rowling, eller nåt.
Nej nu slutar jag för min Swenglish is getting reeeally bad.

En seriös, allvarlig scottish man på SACO-mässan sa "Cheers!" till mig efter att ha fört ett seriöst, allvarligt samtal med mig!
Ahahahaha.

Cheers darls.


Dagens tips

Tittat ut ett snyggt klädesplagg?
Kommit hem, provat, insett att det sitter lite konstigt?

Jag vet inte hur många som har stött på det här problemet, men det har hänt mig en miljon gånger. Så till slut valde jag att prova Hollywood Fashion Tape, som jag varit lite motig till innan eftersom det verkar lite sjukt att gå och tejpa upp sina kläder.

Det är därför jag är så förvånad. Tejpen funkar hur bra som helst, den lämnar inga märken på kläderna, och den håller faktiskt kläderna på plats (trodde inte det skulle funka alls) så det ser snyggare ut.

Och hela 36 st för bara runt 100-lappen.
Rekommenderas!


tape

Nicole Richie: before or after?

Jag vet att Nicole Richie är lite väl överdrivet smal ibland. Men jag skulle vilja påpeka att det inte finns alltför smickrande bilder från the old days, både om man ser till hennes figur och the fashion sense.
Så själv gillar jag den Nicole som är modemedveten och stilsäker, före den sunkiga drogande tjejen med extensions i diverse brutala färger.
Vad tycker ni?

Before


or

After


nicole


Träning, träning, träning!



Mahahaha, jag har tränat i fyra timmar i sträck idag. Jag är så glad! Fast jag är sjuk också. Och hade inte ätit. Så nu är jag yr och har jobbigt att stå upp, it almost feels like back in the days.
Och jag hatar det inte.
Men oroa er inte folks, I'm poppin' vitamintillskott like crazy!
Nu ska jag tillbaka till House, gillar det bättre än Grey's. Förresten så tror jag att jag vet vad som kommer hända: Christina Ricci kommer gästspela och det kommer vara en massa tjat om vem som klarar av att stoppa sina fingrar i en människas öppna buk eller nåt.
(You can call me Sheena the psychic.)

Woho, jag räknade precis ut hur mycket jag tränat. Ok, det är inte jättemycket men i alla fall 3113 minuter sedan slutet på vecka 38. Om jag har räknat rätt (let's face it, jag är inte bra på matte så det är mucho possiblo att det är fel), så har jag tränat i 51,88 timmar! Haha, okej det är över en ganska lång period.
MEN ÄNDÅÅÅÅ.
Okej nu är jag flummig. Hmm, vad händer om man äter vitamintillskott som har passerat sitt bäst före-datum...?

We've had some good old times, me and my gang

 
Maha, jag har vart hemma idag, Siri får spasmer om man kommer fem sekunder sent och jag var säkert en hel kvart sen, thanks to the wonderful wonders of Stockholms Lokaltrafik.
Letade igenom mitt huge:a fotoarkiv (mwoha) och hittade diverse bilder.
Är lite random och lägger upp dem i relativ oordning,
because I can!



1. Fr. v.: Jennie, jag, Johanni i småskolan, ca tio år sedan.
2. Lilla Johanna med sitt Rapunzelhår som hon saknar så.
3. Chuck Taylors arvtagare tjänade nog en stor kosing enbart på intäkterna från Trollboda.
4. Parrrtay!
5. Laj i bildsalen, noggrant placerad.
6. Fridilina hoppar på Lajs studsmatta.


1. Avslutningsmiddag! Johannisorna är söta.
2. Jag och Jojoliten, cause we're cool.
3. The professors.

1. Avslutning - the real deal. Moi unt Ems, the tuffa tjejer.
2. Maria och Ems, aaw.
3. The lärare...
4. Vårt fina konstverk!
5. Så här såg vi ut efter alldeles för många timmar i skolan...
6. Sophäjj blev söt och galen av allt gråtande.


1. Mwohaha. Så Lahnä och jag drog till Hultan, maxat med skoj hade vi där.
2. Vi skaffade snyggotatueringar (och jag har kvar mitt armband, tänker vinna den här gången!!)
3. Vi såg THE STROKES, mina och Lajs älsklingar. Fast mest mina. DE ÄR MINA GODDAMMIT!
4. Lou Reed (men vaaad, Velvet Underground är faktiskt en viktig del av musikhistorien).
5. Vi föll in love med Phoenix, jag dog lite, på ett bra sätt.
6. Hehe, vi såg lite Pharrell också.
7. Åh, och HIM.
8. Vi almost didn't men sen did we, Babyshambles. (Vi blev utelåsta på kuppen, men det var det värt.)
9. Ohohoho. Åh herre. Detta var la skoj! En englishman som vi var homies med ville ta kort på oss. (Laj är som vanligt söt och Sheena-ser-ut-så-där-när-hon-talar-engelska, unfortch.)


1. Soph och Fridilida och Sheenimina hittade och skapade Sven-Greta... som numera är bosatt på okänd ort.
2. This bild kills me.
3. I slutet på sommaren träffade jag Johanna för första gången, fika, regn, mys.
4. Frida åt paj.
5. Jojo drack te.

Viktor & Rolf-klänning - keeper or not?

Förra helgen var jag i Kista och råkade kliva in på H&M, hittade denna skönhet.
Probemet är att jag inte vet om jag kommer använda den, den sitter inte perfekt eftersom jag har ett miffat stort ass, men annars gillar jag den.
Fast en liten del av mig tycker det är synd att jag spenderat 800 pix på en klänning som mycket väl kan hänga i garderoben helt oanvänd i trehundra år, istället för att använda pengarna till julklappar eller nåt annat vettigt.
Vad tycker ni? Is it a keeper?

Lately, you've been going so crazy

 

Jag hade skrivit ett veeery långt inlägg, men så dog datorn innan jag hann spara så veckan blir här summerad i en "Veckans.."-lista:

Veckans...

crush: jag vet inte vad det är men jag blir lite väl lycklig när "Mr. Meade" är sådär supersnäll mot Ugly Betty. mest otippade: en kille kommer fram till mig på Centralen, ler och säger hej med världens gulligaste röst.
pinsammaste: när en kvinna bredvid mig på tunnelbanan råkar armbåga mig. Hon säger "Men oj, förlåt!" och klappar mig på armen. Jag blir så chockad över att någon i Stockholm faktiskt är snäll, så jag börjar skratta (inget litet småfniss heller, utan ett rejält flabb) och lyckas klämma fram ett: "Neej... det är... okej." Föga övertygande.
onödigaste: ha studiedag (fredag) - men ändå åka i drygt en timme för att komma till skolan och ha två prov.
fashionstatement: Alex (till mig): "Hela veckan har du haft något med en rosett på!"
stalker: är your truly som stalkat Laj både igår och i förrgår ^^
mobboffer: Sheena för hon har en Motorola D&G och Hannes sa "snobb", Liz sa "snobb", Erik sa "snobb", Marie sa "gay".
jobbigaste situation: bio med spanskagruppen... jag och H. åkte hem tillsammans, ensamma. Ansträngda samtal och undvikande blickar.
insikt: att L. gillar H. - och the other way around också.
yay: jag och Alex lyckades läsa ett helt stycke i en bok på spanska - helt utan hjälp (nästan)! Vi var otroligt stolta och berättade för alla.
bästa: Askar ("Ass-car" :P) säger, helt ärligt till mig, "I'd like to be a vegetarian like you, you're so healthy and fit". (=enmiljardsjutusenfyrahundrafemtiofyra pluspoäng in my book.)


Viktor & Rolf hjärta H&M

Jag gick faktiskt upp redan klockan sex imorse, fastän jag inte planerat något besök i skolan (Jag är "hos tandläkaren") idag. Grejen är att jag får sjukt dåligt samvete av att inte gå till skolan, så jag satt i fyra timmar och gjorde läxor och annat skolarbete, just for the kicks. Sedan var det iallafall dags att dra till H&M, bestämde mig snabbt för att det borde vara mindre folk i Kista så jag stack dit.
Bussresan var helveteslång. Jag trodde ärligt talat att den aldrig skulle ta slut.
När jag väl kom fram, och påväg genom centrum mot H&M, såg jag en massa tjejer med Viktor & Rolf-påsar och jag tänkte ganska elaka tankar om dem för att de hunnit före mig och säkert köpt min hallonröda kjol.
I närheten av Gina Tricot hörde jag en tjej praktiskt taget skrika i sin telefon, fast med sjukligt glad röst, att "Assååå. Allt är slut!". Jag ville döda henne. Det var säkert hennes fel att allt var slut, assååå.
Jag dök in på Gina för jag var ganska arg på mig själv, för att förhoppning lyste i mitt runda ansikte som aldrig förr. Men jag kunde inte stå och stirra på glittriga koftor och stickade leggings, när det var Viktor & Rolf jag ville ha.
Så Sheena gick i en lagom och värdig takt för det här tillfället (= sprang snabbare än jag nånsin gjort i mitt liv), och vad ser jag inne på H&M? Ett kanske trettiotal pers som skockas och knuffas runt ett litet bord, alla i varierande åldrar och storlekar men alla fullständigt fullastade med kreationer signerade Viktor & Rolf.
Jag drog ett djupt andetag när jag insåg situationen jag hade framför mig. Sedan kastade jag mig in med armbågar och hälar, och lyckades rycka åt mig två t-shirts och en angorapolo, alltihop vitt. Jag sprang till provrummen, provade allt och föll komplett för polon. Den är perfekt för kalla vintrar, något vi har alldeles för mycket av här i Sverige.
T-shirtsen var faktiskt inte något jag älskade på en gång. De var bara "vanliga" t-shirts, så jag bytte dem mot en snygg, svart långärmad blus istället. Jag var precis påväg in i provrummet när en tjej utbrast: "Ååh, men vill inte du byta den mot den här?" och så höll hon fram den toppen jag siktat in mig på, den jag ville hitta men inte kunde. Så jag bara, "åh, eh, okej", och han som ansvarade för provrummet skrattade och jag skrattade och tjejen skrattade. Vi böt tröjor och jag älskar den. Jag är så urbota glad att hon ville byta.
Sedan gick jag omkring lite bland de andra kläderna, och så hittade jag en liten hög med Viktor & Rolf på golvet. I högen fanns två t-shirts och ett par svarta sidentrosor. Tröjorna la jag på bordet och fem pers högg tag i dem samtidigt, och trosorna tittade jag lite närmare på. Ok... två storlekar för stora. Men åh, ett gulligt svart broderat hjärta på! Åh, jag borde inte... bara 149 kronor!? Jag skulle inte ha brytt mig om de så var storlek 52.
När jag var nästan klar, hittade jag en polo fast i rött, samma hallonröd som kjolen jag drömmer om. Åh, vad jag önskar att jag kunde ha storlek XS. Dessvärre går inte det, och efter att ha klamrat fast vid den i en kvart (någon smal person kanske hade den i för stor storlek och ville byta), la jag den på bordet (en bunt händer rev och slet i den) och så gick jag och betalade.
Jag hittade i alla fall tre saker, och det känns verkligen bättre än ingenting. Det var nära att jag inte åkte till H&M, för jag skulle egentligen spara mina arma slantar... men nu vet jag att jag hade ångrat mig tusenfaldigt om jag inte åkt, så jag är alldeles uppåt väggarna. På bussen hem ringde jag pappa och jag tjatade på honom, den måttligt modeintresserade mannen, om man ska dra till med en grov underdrift, i ungefär tjugo minuter om mina fynd och upplevelser. Visst, det var trångt och varmt och alla ville ha samma saker, men atmosfären var vänlig och alla hjälpte till om det var någon som behövde byta ("Jag skulle behöva den här klänningen i 38, inte 36..." "Men jag såg en tjej preis därborta, hon där, hon har en 38 och behöver en 36:a!" etc). Jag ångrar starkt att jag inte gick på Stella McCartney, och ännu mer att jag inte var modeintresserad för två år sedan så att jag alltså inte ens tänkte på att gå på Lagerfeldt. Meen nu ska detta bli en tradition, och jag ska helt klart gå nästa år också. Det var underbart kul och jag har kläder jag kommer älska för resten av mitt liv.



Shanna Moakler är knäpp.



På sitt divorce party knivhögg forna Miss USA sitt ex Travis Barker - dock en miniatyrversion på en uppdaterad bröllopstårta, men det är ändå ganska freaky.
Aww, och deras son Landon är ju så söt.

Ok, lagom random...

Jag vill ha den hallonröda kjolen från Viktor & Rolfs H&M-kollektion! Gemiggemiggemig.
Men jag slutar tjugo över fyra idag, så det är fysiskt, psykist och kosmiskt omöjligt att det kommer finnas en enda liten trådbit kvar när jag väl kommer till affären. Snyft.

Sheena har ny frisyr ya'all.

Ta-dah!

Inspirerad av

eller är det jag som inspirerat dem?



Sheena

Lista över listor att lista

 


Okej, det verkar vara någon slags list-frenzy i blogglivet just nu. Vilket såklart är en bra sak, om man har något att lista.
Har du idétorka? Jag har sammanställt en inspirationslista på olika listämnen. Jag slår vad om att det finns åtminstone ett par alternativ du ännu inte testat (och om du har det är du alldeles för besatt av att skriva listor).


1. Lista saker som gör dig glad
2. Lista människor som får dig att skratta
3. Lista smaker du gillar
4. Lista dina favoritfilmer
5. Lista saker du vill undvika
6. Lista människor du önskar att du kände
7. Lista saker som skrämmer dig
8. Lista saker du tänker på
9. Lista saker du samlar på
10. Lista saker du saknar
11. Lista dina favoritlåtar
12. Lista dina favoritdjur
13. Lista dina favoritplatser
14. Lista mat du gillar
15. Lista dina bästa minnen
16. Lista saker du sparar
17. Lista det du skjuter upp till senare
18. Lista dina förväntningar
19. Lista dina favoritprogram på tv
20. Lista vad du hatar att göra
21. Lista småsaker som gör dig glad
22. Lista vad du gör när du är ensam
23. Lista vad du hellre skulle vilja göra
24. Lista vilka du hellre skulle vara med
25. Lista var du hellre skulle vara
26. Lista dina favoritord
27. Lista dina favoritverb
28. Lista dina favoritadjektiv
29. Lista var du skulle vilja bo
30. Lista alla lärare du haft
31. Lista dina smeknamn
32. Lista dina fiender
33. Lista dina vänner
34. Lista dina barndomsvänner
35. Lista dina hobbies
36. Lista dina lektioner
37. Lista dina skolor
38. Lista ställena du besökt
39. Lista ställena du aldrig vill återvända till
40. Lista kändisar du skulle vilja känna
41. Lista låtar som får dig att somna
42. Lista låtar som får dig att vilja dansa
43. Lista låtar som får dig att vilja gråta
44. Lista dina vardagssysslor
45. Lista ditt favoritfolk
46. Lista dina mål för året
47. Lista vad du önskar att du kunde göra
48. Lista godis du gillar
49. Lista saker du inte skulle ha gjort men gjorde ändå
50. Lista alla moralpredikor du hört från dina föräldrar
51. Lista allt du ångrar
52. Lista allt det du inte ångrar
53. Lista folk du inte pratar med längre
54. Lista saker du aldrig gjort
55. Lista vad du är emot

Hoppas detta hjälper lite på traven!


Lista

Kollat runt på andras bloggar, snodde en lista.

Favorittidning: brittiska Marie Claire (nu när den är omgjord) eller Glamour
Favoritplagg i garderoben just nu: tror det får bli min Vero Moda-topp (den mossgröna med svart rosett)
Byter gärna garderob med: Peaches Geldof, Frances Cobain, fast helst Nicole Richie
Vanligaste färgen på mina kläder: mörkt (blått, svart, grått...)
Sminktips till allmänheten: du borde faktiskt inte fråga mig om sånt
Mitt rum kan beskrivas som: stökigt!
Mig själv med tre ord: munter, kort, speciell
Jag tränar: minst sju timmar i veckan (okej, det är tjatigt men jag är så stolt :P)
Jag ville bli när jag var liten: författare, konstnär (haha!), sångerska (hahaha), skådespelare (HAHAHA)
Nu vill jag bli: inte den blekaste, fortfarande författare kanske?
Humör just nu: frustrerad
Är det nåt du absolut inte äter: ooh ja, framförallt kött, men en hel massa annat också.
Hur många kuddar sover du med: en
Morgon- eller nattmänniska: natt
Sparare eller slösare: det går i omgångar
Bästa film: Eternal Sunshine of the Spotless Mind, eller The Devil Wears Prada bortsett från slutet
Bio eller promenad: det finns så många filmer att se och det är så jäkla kallt ute att jag tar och går för bio
Är du kittlig: JA
Största svaghet: kan jag säga nej? didn't think so.
Det här är jag bra på: I kill at Super Mario
Chips, morötter eller godis: morötter är sjukt underskattade...
Stökigt eller välstädat? (ditt rum): stökigt sa jag
Kaffe, te eller inget: te!
Har du en besatthet: nej, många.

TV igen

Nej jag dör. Jag kan inte tro att Ugly Betty äntligen ska börja! Som jag har väntat. Det är nästan för bra för att vara sant. Jag älskar America Ferrera. Haha, hon brukade vara mitt "fatspo" förr, när jag inte orkade se på ännu mera thinspo. Inte för att hon skulle vara tjock eller nåt, men hon är lite above average inom den branschen.
Förresten är det Salma Hayek som står bakom serien, det kan bli intressant.

Och idag fick jag låna The O.C. på box av Marie - men det är inte vilken box som helst. Åhnejdå, det är nämligen the OC-box. 
Jag talar självklart om den-där-Marissa-dör-boxen.
(Åh se inte så förvånad/förargad ut, it's everywhere och alla har vetat det i typ ett halvår.)
Madre mia, det ska bli kul.

 

TV ikväll




Ikväll ser jag på CSI NY

som är en ganska okej ersättare till the real deal. Bara det inte heter CSI med ett fult litet Miami efter så är det lugnt.

sen blir det såklart lite Bullshit också

som är satiriskt och elakt, ett samhällsundersökande program som känns aktuellt även här i Sverige. Penn and Teller ifrågasätter det som vi numer slentrianmässigt tar som nödvändigt ont.

Så ser alltså min tv-kväll ut.
Egentligen borde jag göra lite läxor.
...
Pfft, as if!

A week in the life of

 


Ahhh. Ok. Recap:

I torsdags vaknade jag klockan 8.15 sharp. Jag sprang ner och mamma stod och packade alla Bessies saker. Jag blev lite deppad och gick till vardagsrummet, slängde mig på soffan och slog på E!. Pessäähh kom och hoppade upp bredvid mig, sedan la hon sig ner med sitt huvud på mitt huvud. FYI så hatar hon att ligga så, än mindre att sova så - men ändå somnade hon i den ställningen. Det blev ganska varmt i nacken, men jag var glad ändå för jag visste att det där var ett av de sista ögonblicken vi skulle ha tillsammans.
Jag följde med och lämnade min lilla bebis hos uppfödaren, det tog typ 40 minuter att åka dit för det är i Västerhaninge eller nåt. Jag tog överdrivet mycket bilder på henne, och de lär dyka upp här i sitt överflöd i en inte alltför avlägsen framtid.
Sedan släpade jag med Anders och Alex till Kista, fast lite emot min egen vilja faktiskt. I ungefär två timmar letade vi efter kläder till Anders, sen var de två tvungna att dra till stan för de skulle se The Grudge. De visste inte hur man gjorde så jag fick åka med dem och visa vilken linje de skulle åka på för att kunna gå av i Hötorget. För att komma till Hötorget, som är "ganska" nära FS Sergel, måste man byta från blå linjen till den gröna. Jag sa "Vi går av i centralen och byter där". Sagt och gjort, men sen ville de dårarna inte åka mer tunnelbana så de gick från T-Centralen till Sergel. Då gav jag upp allt hopp om dem och åkte tillbaka till Kista. På tuben tillbaka sms:ade jag en massa med Olivia, min Strokes-själfrände numero uno.
Tjiho, jag köpte så galet mycket i veckan! Ska försöka sammanställa en liten lista (ingen speciell ordning ^^):
1. Marinblå 60-talsinspirerad klänning med stora knappar och skärp i midjan, Indiska
2. Guldskärp (att ha till klänningen ist. för det tråkiga blå som följde med), H&M
3. Mossgrön topp med stor, svart rosett i midjan och små knappar i ryggen, Vero Moda
4. Vagabondskor som var värsta kapet för 600 spänn, plus att man fick ett snyggt halsband till, Nilson
5. Långt mässingshalsband med hjärtehänge (I have a thing for hjärtan), själva hänget är några runda pärlor i samma material som resten av halsbandet, Wedins
6. Guldfärgad mössa, H&M
7. Vit kepsmössa, Wedins
8. Grå stickade leggings, Gina Tricot
9. Mörkblå kort jacka i manchester, H&M
Det var säkert en massa mer men jag kommer inte ihåg allt. :)
Det var ju iofs en liten sak till......
Vad kan det ha varit? Jag borde verkligen komma ihåg.
Hmm.....
Kan det ha varit att jag gick och köpte en ny mobil?
Hahaha.
Och inte vilken mobil som helst heller,
nopesinope, jag köpte en Motorola Razr som jag gått och spanat på ganska länge nu, fast ännu bättre för
jaa, jag köpte Dolce&Gabbana Razrn.
 

I lördags var det skräckkväll hos Johannis, vi såg Silent Hill... som var, meh, ungefär. 'Nuff said.
Annars var det skoj skoj skoj, synd bara att Maddovato inte kunde komma.

Idag skulle jag till skolan, jag gick villigt upp 5.45 (eftersom min söta mobil väckte mig ^^). Jag hade tom tid att städa lite i köket, innan jag sa hejdå till pappa och gick till bussen.
Bussen var det ja. Vilken buss? Jag kom till hållplatsen 7.12, jag var lite sen faktiskt, den senaste bussen jag kan ta för att komma i tid är den som går 7.16.
Den kom dock inte. Jag stod där i en evighet, och sedan kanske drygt 30 kom en 541 eller 518 - men den var helt fullproppad. Jag såg Fridis på den, men vi var kanske tjugo pers som ville komma med och den tog bara runt tolv. Så jag var kvar, tänkte jag kunde ta nästa. Men det kom ingen nästa, bara tre 119. När klockan var 7.45 bestämde jag mig för att jag hade så fruktansvärt ont i mitt skavsår (nya skor, hupphupp) att jag kunde stanna hemma. Pappa gick precis när jag kom, och han fick vänta en halvtimme innan hans buss kom, och han åker ändå till Kista, dvs andra hållet.
Så bussarna var bajs idag.

Nu ska jag gå och fixa med lite bilder, hörs.


Bio och snö



Dagen började...
Här hade jag tänkt lägga till ett fint litet "bra", men det gör mig ledsen att behöva säga att så inte var fallet. Fallet var faktiskt som så att Alex ringde och väckte mig, med typ 30 signaler eller nåt. Ok, klockan var kanske 9, men
ändå
det är lov och jag vill gärna "sleep in" på mornarna.
Så jag mjukstartade morgonen i mjukisbyxor, en kopp äpple&kanelte och The Fashion Spot - och så var dagen räddad.
Vid två ungefär drog jag och Laj in till Vällingby (en liten parentes måste tilläggas här: jag går på en hållplats tidigare än Liney så jag sätter mig vid en ledig dubbelplats, lägger väskan [åh jag måste ha en ny väska!] på sätet bredvid så att Laj kan sitta bredvid mig. Och så är det så många personer som går på vid Åkermyntan så en tjej hinner före Laj, och då stannar hon bara och i princip förväntar av mig att jag ska flytta väskan. Oförskämdheten! Självcentrisismen!
Ja, jag tog bort väskan, och dear old Laj fick stå upp.)
Hursomhelst, vi skulle se The Devil Wears Prada, som jag har längtat efter den filmen! Jag har iofs inte läst boken, så det är säkert inte alls samma sak för mig som för alla som har gjort det, men jag måste säga att jag gillade filmen. Ok, i ärlighetens namn var det mest för klädernas skull - and not the acting. (Fast filmen är värd att se, om inte annat, så för Adrian Grenier eller vad han nu heter - ni vet han från Entourage. Ett ord: ögon!)
Och Laj var supersnäll som bjöd mig, världens bästa. :)

Efter filmen skulle vi ta bussen hem. Den var sen, inställd, you name it they were it, så vi fick vänta i eeevigheter innan vi lyckades armbåga oss på en fullastad liten 541:a. Förresten så träffade vi Maria and friends, trewligt trewligt.
Men nu är jag suuur för jag vaknade imorse så var det pyttelite snö som "föll från himlen men inte landade på marken", som Laj uttryckte det.
Och det var okej. Den snön räckte för mig.
Men neej då, när vi kommer ut från bion så ska det ju såklart se ut såhär

Plus att en lite halvläskig tant började prata med mig på bussen, om hur underbart bra Stockholms lokaltrafik fungerar (hon var sarkastisk). Jaa, haha, så stannade inte busschauffören vid en hållplats fast folk skulle av där, och så var han nära på att inte stanna på nästa heller men då skrek en arg man på honom att "Du får väl stanna nångång!". Det var ganska komiskt, hela bussen blev knäpptysta. Men bussen stannade iallafall.

Åååh herregud vad sammanhängande det här blir nu, för nu tänker jag prata om The Devil Wears Prada igen. Jag såg att Anne Hathaway hade nästan precis den frisyren jag gått och funderat på ett bra tag nu. Men jag vet inte hur Sheena skulle se ut i lugg - jag tror jag haft det i min gröna ungdom men det var disaster let me tell you. Fast den luggen var inte alls som den jag vill ha nu, för den blir längre på sidorna så att det liksom jämnar ut sig med resten av håret. Idk. Annars funtade jag på att skaffa lite lätt rockigt hår typ Juliette Lewis eller Chrissie Hynde.

Jag älskar verkligen Annes hår. Juliettes är kanske lite väl trashigt, men Chrissies är rätt coolt. Fast jag har ingen aning om hur mitt hår ska se ut för att jag inte ska se helt totalt hemsk ut. Det enda jag vet är att jag inte kan ha typ pojkfrisyr, eftersom mitt ansikte är å himla tjockt. Därför tvekar jag alltid i flera veckor innan jag klipper mig, för jag vet att jag kommer ångra mig om mitt ansikte framhävs.
Meh. Jag vet faktiskt inte.

RSS 2.0