Tjihoo

Jag har fått mina mid-term evaluations nu! Jag är veery pleased, jag har nog fler MT än bara T och inga IT. Jag fick T i psykologi (för att jag flunkade ett läxförhör, meh), och T i gympa öf cörse, men så fick jag det i matte också! WTF, jag har ju känt mig smart på lektionerna. Antar att jag inte borde göra det, mao.
Så fick jag T i TOK (Theory of Knowledge), fast jag har excellent i läxor på den.
De ämnena jag fick MT i är english, idiot reading club, svenska, science (ahahahaha), social studies och - get this - visual arts. Jaa det är faktiskt sant. Jag har excellent i bild.
Hahahaha, där fick du något att bita i Margit!

Är i skolan nu, borde egentligen göra lab.rapport, meeen orkar inte.

Så här skrev min spanskalärare:
"Christina!
We haven´t had our first revision test yet but if you keep up the good work (you didn´t do well at all on the last quiz, however) I´m sure you will get a good grade at the end of this year."

Hahahah, herregud det kommer gå to hell. Jag har ju prov imorgon, har inte börjat träna än.

Usch vi fick ingen lunch idag, maten var slut. Och jag börjar om sju minuter så jag måste nog gå till skåpen nu.


hallu

.Oh yes I notice you
Gaah. Se allt jag behöver göra den här veckan:
Tisdag: Social Studies, måste skriva en hel uppsats om the US - Iraq war, plus att jag ska hålla en ungefär fem minuter lång presentation om det.
Onsdag: Ska ha skrivit, och illustrerat, en children's story i engelskan.
Torsdag: Spanskaprov på två kapitel plus all grammtik jag lärt mig på två månader.
Fredag: För Idiot Reading Club (ja, jag har ett ämne som heter så) måste jag ha gjort klart ett tjockt häfte om idiomer - har inte börjat än. Och så har jag lap report att lämna in i science också. Åh skit, jag har prov om Ett Öga Rött i svenskan också.
To make a long story short: prata inte med mig tills på fredag!
Okej, nej, men nästan. Jag borde verkligen börja skriva på den där social studies-grejen nu. Vad är klockan? Snart sex??? Åh, himmel.

Men jag måste hinna med att skriva lite om min dag också. Jag har bara svenska och bild på måndagar, så det var helt okej. På svenskan, första lektionen, kom H lite för sent, och han satte sig snett bredvid mig så jag blev alldeles pirrig och inte kunde koncentrera mig på någonting annat än hans andetag. Okej, jag vet att jag låter som ett pervo nu men försök att bortse från den faktorn. Och fokusera på att jag alltså satt i nästan två timmar och bara andades in hans lukt (ok,ok,ok det låter fel, men tro det eller ej så menar jag det på ett hälsosamt sätt) istället för att arbeta.
Sedan när det var slut för dagen, skulle jag och Andrea åka tunnelbanan hem och så fick vi vänta på perrongen i drygt fem minuter (en SL-minut är mycket längre än en vanlig minut). H kommer fram till oss och står bredvid oss, men eftersom jag har bestämt mig för att ge upp honom så säger jag inte mycket till honom. Jag tittar nästan aldrig honom i ögonen heller.
När tunnelbanan väl kommer, går jag undermedvetet extra sakta så att H ska förstå att det är ok att han följer med oss och sitta med oss, eller om det är han som försöker vara snäll och trevlig och låtsas vilja sitta med oss. Eftersom Andrea gillar lite annorlund saker jämfört med H, exempelvis japanska killar som klär ut sig till skolflickor, så är han inte riktigt med i samtalet. Plus att jag och Andrea sitter på en "bänk", och H sitter mittemot mig. När Andrea pratar vrider jag mig onödigt mycket åt hennes håll, så att jag slipper titta på H. Med "slipper" menar jag såklart att jag bara gör det enda raka, hade jag tittat på honom en längre tid (säg, två sekunder) hade jag väl svimmat eller ifarasatt alla medresenärers mentala och fysiska hälsa.
Något i den stilen.
Jag frågar honom kanske trefyra saker allt som allt, sedan går han av där jag egentligen borde gå av för att spara tid och möda men sen gör jag det inte för jag vill inte tränga mig på. Hade jag också gått av där hade han behövt ha sällskap med mig på tvärbanan, och det har redan hänt flera gånger och det slutar alltid med att vi sitter under pinsam tystnad, tills jag öppnar min käft och säger något dumt, vilket H svarar obligatoriska svar på.
Det är pga det är såhär varje gång jag är med honom som jag för längesen bestämde mig för att backa bort. Dessutom vet jag åtminstone en tjej i skolan som gillar honom galet mycket, och tillsammans är de två hur gulliga och underbara och perfekta som helst. De känner varandra väldigt bra redan, och det är bara en tidsfråga innan de blir ihop. Och sen gifter de sig väl och får perfekt avkomma också, those bastards.
Och jag skulle låta det vara. Jag skulle låta honom vara.
Jag hade ju bestämt mig.
Men nu råkar det vara så att jag ångrade mig tusenfaldigt redan innan dörrarna stängts vid Liljeholmen.
Och även fast jag vet att, nepp, det kommer aldrigaldrigaldrig bli något mer, så borde inte det hindra mig från att försöka bli kompis med honom i alla fall. Jag vet att vissa säger att man inte kan vara bara kompisar med någon som man känner mer inför, men hahahahaha, jag skratter dessa människor rätt i ansiktet för det är så det har varit hela mitt liv. Jag är en mästare på att dölja sådant.
I'll never te-ell.
Bara en enda gång har det varit såhär riktigt ordentligt förut. Ni som känner mig vet. Och jag vet inte varför men eftersom vi gled ifrån varandra så mycket och eftersom jag fick en del råd från en viss person så gjorde jag det jag alltid trott mig själv vara för patetisk för att göra.
Det var jag som tog slut på det hela.
Det blev bara för mycket, han var inte likadan, inte densamme, så till slut satte jag punkt för det. Var inte oroliga, jag gjorde det så ordentligt jag kunde utan ens ett telefonnummer, jag skrev ett snällt "let's-stay-friends"-brev, även fast jag visste redan då att han inte var en sådan som inte fattade vinken, klart vi inte kunde vara vänner efter allt, klart vi föll ifrån varandra,
it's the distance between us you know.
Och därför vill jag inte prata om det. Jag har inte sett bilderna på flera månader, orkar inte heller, orkar inte läsa breven, orkar inte slänga dem. Jag vill inte minnas eller påminnas just nu, men jag vill inte heller beröva mitt framtida jag en chans till återblickar.

Oj, nu kom pappa hem, då vet jag att det är sent, alldeles för sent för att sitta här utan att ha gjort någon SO.
So long suckers.


 


Bilduppdat.

Idolkväll hos Maria 6/10Idolkväll hos Jojo 13/10
The sun is the same in a realtive way but you're older

     
Ojojoj så fort tiden går.
Jaa, jag inser att jag låter som Agata, 63. Men ändå, håll med mig. Det känns inte som så länge sen vi var hos El Grano på sleepover (vilken jag missade pga jag är en stor pluggis). Var det inte bara häromdagen jag och Jojo var och firade vårt 10 årsjubileeum?
Men sanningen att säga så har det gått alldeles för fort. Tjejer, håll med mig, det var väl ungefär igår vi hade skolbal i T-boda (^^)?
Fast skolavslutningen är en enda dimma för mig. Jag tror att vissa saker känns långt borta för att jag vill minnas dem, men inte direkt återuppleva dem. Det som känns alldeles nyligen och inpå gör det för att jag klänger fast vid det, refusing to ever let go.
Så Johanna, Johanni, Fridis, Laj, Soph, Marija, Maddovato, Ems, jag tänker aldrig släppa er! Mwohahahaha ni blir aldrig av med mig.

Tjihoo, gissa vem som tränade i fyra timmar igår? :D Hihihi, det var så otroligt skönt och underbart. Seriöst, jag tror jag börjar bli besatt av träning igen. Det är bara så synd att eventuella muskler som känner för att dyka upp inte riktigt tar sig igenom lagret av fett. För att se vältränad ut kan man inte vara el knubbo från början, som moi over here. Resultatet blir faktiskt bara att man ser ännu tjockare ut, vilket inte är ideal precis. Dock går ner i vikt yesyes, så everything's gonna be alright now.

Pe Esso (PS): Jag lägger upp bilder sooooon, promise. Håll ut!


Reunited at last

Reunited at last
Reunited at last
Reunited at last

Jag är bara alldeles överdrivet glad att Nicole och Paris är BFFs igen. De verkar vara så mycket gladare nu. Lägg allt gammalt groll bakom er, säger jag bara. Life's too short.Inte igen


Okej, det är antagligen inte en terrorattack. Det skulle ha funnits bomber ombord på helikoptern, och fler skulle ha dött. Sådana här olyckor har ju inträffat förut.
Brings back the memories, though.

Random


Precis just nu när jag skulle börja skriva om något helt annat ringde telefonen. Jag svarade, och det var alldeles tyst i säkert flera sekunder, alltså en längre tystnad än vad som krävs för att svara "Hej, det är...". Sedan hördes ett lite distat "Hallååå?" och jag visste direkt att det inte var någon jag kände.
"Isacson", upprepade jag.
"Vem har jag kommit till?"
"Isacson", sa jag igen.
"Då har jag kommit alldeles fel", sa personen, som lät ungefär som en långsam, lite virrig gammal man.
"Ojdå. Då får du nog försöka igen."
"Förlåt?"
"Du får nog försöka igen."
"Förlåt?"
"Du får försöka igen!"
"Jaa, det ska jag göra."
Tystnad.
"Hejdå", sa jag.
"Hejdå."

Medan jag skrev det här ringde det igen.
"Isacson."
"Då har jag kommit fel igen." Nu lät han inte lika uråldrig, men ändå ganska virrig och som om han var nära att ge upp.
"Vem är det du försöker ringa?"
"Jag försöker komma till Britt-Marie *efternamn*."
"Vill du att jag ska kolla i Gula Sidorna efter hennes nummer?"
"Näe, varför det?"
"Jomen så du kan ringa till Britt-Marie."
"Jamen jag tycker man ska kunna ringa hem utan att ringa fel", sa mannen och lät som om han var otroligt trött på livet. Han hade en sån där lite hes, raspig röst (not the sexy kind (inte den läskiga heller)).
"Då kan du väl bara prova en gång till, så får du se om du kommer rätt."
"Jag får göra det. Puss så länge."

Han har inte ringt tillbaka än, så kanske kom han fram till Britt-Marie till slut.


Jag har inte haft tid till att blogga :(
så här kommer en liten recap:

Måndag: ehh, tränade till mitt social science prov om politik... jaa, jag satt kvar i skolan i fyra timmar och pluggade. Jaa, jag tycker nästan att politik är kul. Jaa, jag är patetisk.
Tisdag: Jag och Soph var på Friskis&Svettis igen, kul! Soph glömde sitt kort hemma, så hon smet omärkligt förbi och tränade ändå. (Gissa om hon hade samvetskval över detta sedan.)
Onsdag (idag): Jag borde sitta och räkna matte, eftersom jag ligger sjukt långt efter. Och så kanske jag borde smsa Liz och fråga om spanskan igen. (Liz = talar spanska flytande och räddar alla på spanskalektionerna. Plus att hon är tv-junkie och snappar upp en massa onödiga fakta i serier typ CSI. "Visste du att om man kvävs till döds så spricker blodkärlen i ögonen så ögonen är alldeles röda av blod?")
Jag har i alla fall gjort lite av engelskaläxan (två haikudikter som gick, helt ärligt talat, på ungefär två minuter). Fast nu måste jag faktiskt också skriva ett "letter of complaint", och det lär ta en hel dag.
Men jag känner mig inte helt guilty för att jag inte gjort alla mina läxor, eftersom jag "slösat" tiden med att sova och träna. Och så ska jag träna nu ikväll också, himmel vad jag älskar att träna.

Egentligen var det meningen att jag skulle skriva en lista över mina favoritquotes, men jag måste nog göra mina läxor först. Måste bara säga att jag kände mig sjukt glad över att ha fått 550 "hits" på min blogg, tack vare Johanni och Johanna, vilka för övrigt är the queens of fashion blogging.
Nu ska jag dra och skriva klagobrev.
Oh, yay...

Angående kroppsyn...


Det känns som om jag behöver klargöra vissa saker...
Jag ser på medmänniskor på ett visst sätt eftersom jag har haft ätstörningar. Det är ett faktum att folk med ätstörningar får en morfad kroppsuppfattning, inte bara vad gäller sin egen kropp utan även andras.
Jag hatar att behöva ha de här tankarna. De har blivit bättre, och med tiden kan det nog bli bra helt.
Men att återhämta sig från det här tar tid. Jag vet att det aldrig var allvarligt för mig, eftersom allt jag nånsin gick ner var tio kilo och det är verkligen ingenting. Men tankesättet var exakt detsamma, så jag antar att jag hade en ED light.
Jag kanske bör förklara det här med att se på helt normala människor som kraftiga. Det är som sagt inte med mening jag tänker så, men det är nästintill omöjligt att ändra sin spontana reaktion om någonting. När jag var helt nere i ana/mia-träsket kunde jag tycka Nicole Richie såg tjock ut ibland. Jag hade riktigt elaka tankar om hennes utseende, tills hon blev överanorektisk och jag tyckte hon hade en fantastisk kropp.
Okej, det tycker jag fortfarande. Men jag strävar inte efter att få en likadan, för jag vet att jag inte kan ändra mig så till den graden. Vafan, hon väger väl inte mer än en tiondel av mig.
Så ätstörningen förstörde mycket för mig. Inte bara kroppsfixationen, utan en hel rad andra saker. Jag slutade till exempel att växa under två år pga näringsbrist. Min syn har försämrats markant. Och tänderna ska vi inte ens nämna.

Jag tänker inte ta bort det där inlägget. Jag står för mina åsikter, hur fel de än må vara.


<3 Alexander McQueen S/S 07

Jag är underbart överraskad, den här visningen kan mycket väl vara min favorit, jag bara fullkomligt älskar allt! <3Även Kenzos visning imponerade på mig, jag ser fram emot en färgstark men ändå elegant vår/sommar a la Kenzo.Giambattistas visning var också en härlig överraskning, jag jublade högt av alla de gudomliga klänningarna.


Den enda riktiga besvikelsen, och då menar jag besvikelse, var Balenciaga. Efter höst/vintervisningen var förhoppningarna skyhöga på denna. Och det verkar som om Ghesquière inte klarade av pressen.
Judge for yourself.
 Running through the windows backwards

NÄEJ nu var det så att jag hade skrivit ett ûberlångt inlägg om hela min dag, och så bara försvinner allt för att internet fuckar sig. Jag blir så arg för det är seeent och jag är seeeeg och satt uppe extra länge för att vara klar med det, och sen bara bajsar det sig.
Nu känner jag mig oseriös så jag tänker sluta innan det går överstyr.
Ciao! som vi säger i min spanskagrupp.


The more I see the less I know


Precis i början på terminen, när allt var ûbernytt med ny skola nya klasskamrater nya lärare nya tag, och sommaren fortfarande dröjde sig kvar och jag fortfarande inte hade tröttnat på tunnelbanan, såg jag något som berörde mig så kraftigt att jag skulle våga säga att det ändrade mitt liv. Inte drastiskt, men en liten bit i alla fall.
Strax efter Gamla Stan, kommer inte ihåg var exakt, så såg jag en man sitta ensam på perrongen. Han var väldigt kraftig, och han hade den där hållningen som utstrålar osäkerhet. Han satt och stirrade ut i tomma intet, och jag kände verkligen för att bara springa av vagnen och sätta mig vid honom och prata med honom, för att det var så synd om honom. Som om jag skulle göra honom en jättestor tjänst, en välgörenhet till och med, bara av att prata med honom.
När tunnelbanan började röra sig såg jag att jag misstagit mig ordentligt. Mannen var inte alls ensam, det satt en söt tjej bredvid honom, och han stirrade inte alls ut i tomma intet ensam med sina tankar, nej han lyssnade intensivt på vad tjejen sa.
Det där påverkade mig rejält, det fick mig att inse att världen kanske inte alltid är så som jag uppfattar den. Jag kände också en otrolig skam, eftersom jag enbart medömkat mannen för att han var överviktig. Som om det var jättesynd om honom för att han hade ett par extra kilon.
Som om man inte kan vara lycklig ändå, trots storlek extra large.
Men vet ni? Jag insåg att jag faktiskt allvarligt trott att det var så. Jag har alltid försökt ändra mig själv så att jag ska gilla min kropp, och jag har alltidalltidalltid trott att en snygg kropp är likamed en smal kropp, och att en smal kropp är lika med lycka. Jag har aldrig upplevt en större lyckokänsla än när jag lyckades med någonting riktigt jobbigt, som att dricka enbart vatten i en vecka (gör aldrig detta, det fuckar med metabolismen), eller att övertyga någon om att allt är bra, att jag är normal¸ att jag är lycklig, att ljuga.
Och aldrig har väl besvikelsen och depressionen varit större än när man går upp en storlek. Får dubbelkinder. Blir obeskrivligt mycket fulare.
Fulhet har ingenting med vikt att göra. Fula är bara de deprimerade, och deprimerad blir man av att vara icke-vacker. Icke-smart, icke-rolig, icke-önskad.
Sånt här gillar jag inte att komma in på. Det är oundvikligt ovidkomligt oförståeligt
men jag tänker inte slutföra det nu. Jag kan inte, för jag vill inte än.
And the world holds its breath.Friskisar & Svettisar™

 
Jag kommer precis hem från mitt första krävande Friskis&Svettis-pass, som jag gick på med Sophie. Det var hon som övertalade mig att börja gå, och även fast jag säkert kommer ha en hejdundrande träningsvärk imorgon så är jag glad att hon gjorde det. Eftersom mina matvanor är lite speciella så var träningen ännu jobbigare för mig än vad den skulle ha varit, men det gick ganska bra ändå. Okej, ibland gjorde jag helt fel och många gånger var jag completely lost. Men det blir nog bättre med tiden, man lär sig så småningom.
Vi ska gå varje tisdag och torsdag, det kommer vara så kul!
Jag hoppas den här träningen är effektiv, för jag måste verkligen bli sundare nu, eller först och främst sund överhuvudtaget. Om man lägger ihop all min träning så tränar jag i genomsnitt 7 timmar i veckan, 8½ om man räknar skolgympan (vilket jag inte gör). Jag är så glad för jag har bara använt träning som en bestraffning förr, jag kunde lätt träna femton timmar i veckan och må piss ändå. Nu tycker jag att jag har funnit roliga övningar och saker jag gillar att göra, så det kommer gå mycket mycket bättre även om jag inte tränar lika hårt, ofta och mycket. Förresten så är min kondition i botten, pga hur mina matvanor tedde sig förr i tiden.
Men nu är det alltså nya, friska och svettiga tag! Och en av de bra sakerna är att det är så billigt. Och att instruktören ser lite, lite fjollig ut så man bara vill skratta ibland.

Fin, vältränad kropp here I come.

Dagens lista


Dagens lista är på lugna, mysiga, underbara låtar jag lyssnar på just nu.

10. What Katie Did - The Libertines
9. Roulette - System of a Down
8. Creep (akustisk version) - Radiohead
7. Spaceship - The Vines
6. Sleeping With Ghosts - Placebo
5. Bungee - Adam Green
4. Bad Day - R.E.M.
3. North - Phoenix
2. Seaside - The Kooks
1. I'll Try Anything Once - The Strokes

Ze Strôkes

Take me back to the weather


Ibland önskar jag att jag var här igen.I wanna have control

Ibland önskar jag att jag var så här igen.
What to wear in case of party

Har skapat en ny underrubrik. Det är en ordlek (istället för "What to do in case of fire", "What to wear in case of party").
Fyndigt, jag vet. :)Finfrämmande på IB

Idag hade Sophie och Frida studiedag, så de kom och hälsade på mig i Chärholmen. Jag behövde sova lite, så jag hoppade över morgon-P.E. och så åkte vi el tunnelo bano och ze tvärbana tillsammans. Det tog säkert 50 minuter, och under resans gång hann vi alla tre bli un poco nervioso. Vi började fundera på vad vi skulle göra om de inte fick hälsa på mig.
Men allt löste sig, väl framme letade vi upp Natasha, alltid lite nervöst, och frågade om de kunde vara med på hennes lektion.
"Can I torture them? May I hurt them?" frågade hon, jag svarade ja på allt och då var det okej.
Vi hade alltså engelska i två timmar, och Sophie och Frida var ganska skrämda av Natasha. Haha, hon kan vara rätt skrämmande faktiskt. Men hon är världens roligaste. :)

Idag lyssnar jag på Carbon Carousel, ett bra band och ett underbart tips såhär en onsdagsnatt. Eller vilken natt som helst, faktiskt. Det behöver inte ens vara natt. Huvudsaken är att du lyssnar på dem.

Eftersom det här med blogging inte är min starka sida (än :)) tänkte jag ge er lite listor. Idag tänkte jag det skulle vara min topp tio över sajter jag inte kan leva utan, helt otänkbart helt enkelt.
    10. The Free Dictionary   
Usch, jag vet att det är urbota töntigt. Bara grejen att jag precis, helt allvarlig, använde mig av ordet "urbota" bevisar bara töntheten ytterligare. MEN den här sidan är mitt liv, om den inte fanns skulle mina engelskauppsatser vara oförståeliga. Man behöver inte kunna grundformen på ett ord för att söka på det, man kan skriva "ran" så kommer det upp en hel sida info om det, inte bara vad det heter i infinitiv och hur man använder det utan även dess historia, och idiomer om det finns. Man behöver inte ens veta hela ordet, man kan söka på delar av det också, och ändå hitta. Och skulle man ha jättetråkigt så har de ju en hel del roliga övningar för den ordälskande, tex hänga gubbe och para ihop ord.
     9. PalmerCash
Palmer Cash
Jag bara valde en tee store på random (min Swenglish är ju föör mysig ibland), även om jag inte köper från dem ofta så kan man få inspo till egna tees när man stirrar sig igenom dessa sidor. En halvtimme kan gå som ett klick när man går igenom dem, det är nästan skrämmande. Den här sidan har den effekten på en för att deras tröjbeskrivningar, vilka annars på andra sidor brukar vara ganska tråkiga, är som små kåserier. Exempel: "Now Billy Remember Only Retards Wear Their Collars Up. Ohh Boy too funny. Yes, if you don't find it funny then somethin' is wrong with you. Or maybe you're the person I'm making fun of standing in front of me in the beer line at the football game last weekend." :D
     8. The Fashion Spot
Okej, det är en "Invites-only"-community nuförtiden, ett jäkla stort minus, men man kan läsa message boarden i alla fall och där får man reda på en himla massa nyheter, knep, hemligheter och även liten skvaller inom modevärlden.
    7. Popsugar
En kändisblogg, åååh vad jag älskar kändisbloggar. Näästan lika träffsäker och rolig som pitnb, men inte riktigt lika snabb med uppdateringar och nyheter.
    6. Pink Is The New Blog
Pink Is The New Blog
Jaa, jag vet att jag tjatar, men Trent är min gud och alldeles fullkomligt underbart klockren. Han har kört den här bloggen sen 2004, och förra året började en massa kändisar supporta honom och tipsa om hans blogg, vilket ledde till ofantliga framgångar. Sedan dess har han framträtt i massor med media, och han har meetat&greetat med alla hans favoritkändisar. Trent är ofta en av de första med kändisskvaller och modetrender, vilket uppskattas oerhört här borta i mitt hörn av Sverige när det för en doft av LA med sig.
     5. A Socialite's Life
Jag gillar den här fashiontainmentbloggen mer än pitnb just nu bara för att den är mer nertonad, och briljant i sin low key-stil. Den är lite rå men ändå slipad, och det är just det jag gillar med den.
    4. Nice Hair
Ååh, det här är en fullkomligt vrickat serie som bl.a. handlar om Neil Gaiman (har bl.a. skrivit "Coraline") och Robert Smith (The Cure). Läser man en seriestripp så vet man om man gillar den eller inte - fortsätter man läsa varenda en - som jag, så vet man att man har funnit ännu en wunterful besatthet.
    3. Luke Chueh

En konstnär som förtjänar uppmärksamhet. Jag älskar "Reach" och "Soundbite".
    2. Overheard In New York
Som tjuvlyssnat, fast original och roligt.
    1. MySpace
MySpace
Jag tror inte någon kan ha missat det, men vill man hitta underbar, underground-ish musik så finns den antagligen på MySpace. Det finns oerhört många underbara, relativt okända indieband att hitta här. Fanns inte MySpace skulle jag kort och gott gå under.

Mer listor kommer, så stå ut med mig. :)

RSS 2.0