det där är MIN bff, det.

image303
hanni är världens sötaste. så är det bara. den här bilden är bäst (laj har tagit, hon är också bäst).

that car travelled into the longest of nights

image298image300image299image302
jag köpte klänningar idag. den här (otroligt poppiga) blev jag kär i, förlåt, den stal mitt hjärta.
image297

book worm

image296image295image294image292

vi  läser böcker i engelskan, böcker, äntligen böcker, böckerböckerböcker.
i loves it, i i indeed.
jag läser 'tis av frank mccourt, vilket är en fortsättning på hans barndomsmemoir angela's ashes (ängeln på sjunde trappsteget).
enda kruxet är att vi ska vara färdiglästa imorgon, och jag har lästlästläst idag och jag börjar tröttna lite på det. fast egentligen tycker jag ju att det är alldeles, alldeles underbart. jag får äntligen läsa mina älskade böcker igen. min "att-läsa"-lista har för flera år sedan gått långt upp över hundra, men jag ska få ner det till 80-90 i alla fall i sommar.
'tis är inte ens märkvärd underbar. den är inte lika bra som angela's ashes, det märks att mccourt kände press att klämma ur sig ett till mästerverk, och han lyckades inte helt. det är fortfarande en helt okej bok, men hans läsare kommer alltid att jämföra alla hans verk med angela's ashes. det är svårt att klå någonting som fick pulitzerpriset, även om det är sig själv man tävlar emot.
vad jag vill få sagt är inte att jag bara är ljummet inställd till 'tis. nej, det jag försöker få ur mig är att jag äntligenäntligen läser igen. jag har inte läst på en förskräckligt lång tid, jag "har inte tid", jag har ju skolan, ib är ett väldigt krävande program, bla bla bla.
sanningen att säga så sitter jag på tunnelbanan ("tee-bahnah" haha) 66 stopp om dagen, nästan 15 timmar i veckan, utan att göra någonting. sure, jag lyssnar på min musik (bright eyes, nirvana, the strokes på min gamla walkman eftersom I'M BRINGING RETRO BACK-- YEAH), men femton timmar passiv tid i veckan, det är ändå femton timmar. man hinner lätt klämma in några böcker där, bara av tid jag vanligtvis inte gör något vettigt av.

jag har ju nämligen märkt hur ignoransen och okunnandet tar över mig, sakta men säkert som döden. mitt intellekt, mitt arma intellekt, vart tog du vägen? nej, nu skojar jag bara. jag har aldrig varit särskilt smart.
men för bövelen, book smart really does mean book smart.
jag ska läsa animal farm, catcher in the rye, wuthering heights, shakespeare. ska fasiken bli politisk medveten och läsa klart mina michael moore, så jag kan move on to the heavier stuff, noam chomsky ligger bra till. 
och framför allt ska jag sluta läsa ungdomsböcker, av mina drygt 700 böcker är säkert 450+ enbart ungdom.
jag ska återerövra min nördiga bokbesatthet igen, så jag förhoppningsvis blir lite mindre korkad.
det är illa nog att jag inte klarar av min advanced math, utan måste byta till math studies aka re-math (=math for retards) aka MATH FOR DUMMIES.
glada skol-news däremot är att jag fick 3+ på mitt social studies-test! bara för att jag är ordbög och använder onödiga formuleringar när jag skriver uppsatser. ^^
jag är bäst, det vet ni.

snoop mah doggy dawg

image289
det här är ju bara för underbart.

you should look back twice, just to be on the safe side

image266image267image265image268

mew - 156 <3

åh, idag när man klev ut, eller hela helgen faktiskt, var det underbart vårvarmt. ingen snö längre! 10 plusgrader. it's practically sommar nu.

mina planer hitills för i sommar:

ja:

   

nej:
   

förhoppningsvis:(hah yes i know sappy)

th-th-that's all, folks!

group of kids, line of cars

image257image262image260image258

jag har varit sjuk större delen av veckan, har lyssnat på bright eyes, sett på gilmore girls och bara allmänt geekat around.

den här http://www.ahajokes.com/eng010.html gör mig totalgalen. jag har inte ens orkat läsa hela ännu, den är så himlans svår! haha. jag kommer till "exiles, similes, and reviles" och där tar det stopp.
jag som trodde jag var helt ok på engelska, well i guess that proved me wrong. maha.
någon som utan bekymmer klarar sig igenom hela? tell meee!

"my red turns all nose"

image255image256image253image250

(quote:et är från dear ol' nashi som har en förkylning på väg. ^^)


egentligen är jag sjukt upptagen just nu - jag har ett SO-prov imorgon och en stor theory of knowledge essay att lämna in, 1000-1600 ord ska den trilla in på. hua.

men det är just då som jag känner den största längtan efter att blogga också, så jag tänkte utnyttja tillfället.

dessutom känner jag mig krasslig, och mi padre ligger hemma med feber och halsfluss så jag antar att jag bara är sekunder ifrån smitta. det är alltid så, jag får alla möjliga virus som andra bär omkring på. världens sämsta immunförsvar hej! .____.

jag kom precis på att jag inte skrivit ett ynka litet ord om oscars. och är det nånting som sheena gillar så är det oscars. eller, okej, själva ceremonin är väl sisådär. ska erkännas att jag inte såg på den, alls.
men red carpet:en...!
det bästa, helt klart, med hela jippot.

nu blir det här jättekort men jag klämmer in några "woo"'s och "boo"'s.

sheena's woo's:
Clive Owen, OscarsPenelope Cruz, OscarsHelen Mirren, OscarsRinko Kikuchi, Oscars

1. clive owen i armani: jag älskar slagen, helt underbara. alla pratar om leo, men jag tycker clive var den avgjort bäst klädde mannen där.
2. penelope cruz i versace: penelope är naturligt söt och kan bära upp i princip vadsomhelst - jag skulle tycka hon såg bra ut i det mesta, ska erkännas. men den här kreationen kan vara nog så svår att bära rätt, och därför får hon plus i kanten för att hon lyckas.
3. helen mirren bär Christian Lacroix, och ser totalt underbar ut. det är så här amazing jag vill se ut om jag någonsin bliva stur.
4. rinku kikuchi i en charmig, kvinnlig totalt smashing chanel dress. loves it!

sheena's boo's:
Faye DunawayJennifer Hudson, OscarsPortia de Rossi, OscarsMeryl Streep p? Oscars
1. faye dunaway, i j. mendel. hon lyckas se ut som en bakelse även fast klänningen inte är så fasligt volymig av sig - en stor prestation och jag vet inte hur hon gör det, men hemskt är resultatet och jag hoppas hon inte gör om det. och what's up med allt det halvtransparenta? yuck, säger jag.
2. jennifer hudson, oscar de la renta. klänningen är det verkligen inget fel på, långt ifrån, men vad i helsike är up med the jacket?? pfft, snacka om att förstöra en outfit, girl.
3. portia de rossi, hon har på sig zac posen tror jag, men ser ni håret? våffellockigt? ja, det är tydligt att hennes storhetstid var med ally mcbeal, på 90-talet.
4. MERYL STREEP, (vad annars?) prada. seriöst. är man med i en film som djävulen bär prada får man faktiskt låtsas se ut som om man har en hunch om vad mode är. ughhh. halsbandet. :x

RSS 2.0