I don't normally have days this good.

eftersom jag ska åka bort så delar jag med mig av några virriga litterära irrfärder som återfinns i min dagbok-som-jag-vägrar-kalla-dagbok. här.

16 JULI 2008, VID 3 AM.
I don't normally have days this good. Man är nog förutbestämd att få ett visst antal bra dagar i livet. Kanske hundra, kanske tolv. Jag vet inte jag är inte gud trots att man kanske önskar att man var, nivet bara så att man får chilla runt svept i långa lösa tyger och med mycket ansiktsbehåring liksom.
I alla fall så kom Sophie hem från Frankrike i söndags, natten till måndag och då fick jag henne att gå med på att gå med mig på Grönan dagen efter, måndagen då alltså tyyyp igår fast egentligen inte men i princip igår. Aa. Vi gick upp tidigt och åkte djurgårdsfärjan över med mamma, Anders och Alex och sen åkte vi jetline 5 gånger och kättingflygaren bara 1 och katapulten och kvasten och flygande mattan men inte vikingen för sophie blir illamående och inte fritt fall för
jag var feg. vi åt enormt med mat kändes det som vi åt pommes, tomatpasta och drack iskaffe och sen åkte vi till café 60-sexy-sixties jag och soph och vi åt sallad/tex mex + en varsin stark macchiato afterwards.
innan café 60 förresten så lekte vi i regnet vid plattan det ösregnade anders fotade vi plaskade,
lycka

efter cafeet promenerade vi i stockholm, the city we grew up in, VÅR stad.

vi gick vilse.


21 JULI 2008 01.50
sen den 16:e är vi vid klipporna i riddersvik jag lajni soph frida maria, vi chillar vi chillar, dansar i kvällningen, äter vindruvor kakor och gult kli-igt godis. jag och laj går hem till henne och ser på the office hela första säsongen sen är det morgon och förståeligt nog är hon trött och det är inte jag men man tar seden dit man kommer och vi sover lite, sen vaknar vi och ser på mer the office det brittiska alltså inte det amerikanska och det är ricky gervais med sitt vansinniga skratt och den söta killen med bra hår och "är-det-inte-han-som-får-en-gaffel-i-ögat-i-Pirates? jo-det-är-han"-killen och allt är dödligt pinsamt och man vill bara curla upp och dö och man bara älskar det.
extras också, en hel säsong plus det avsnittet med daniel radcliffe för vi har en crush på honom och vi drack mintthé och åt varmt hembakat bröd med typbasilikavinäger på
och det var mycket mycket trevligt trots att det kanske är lite asocialt att se film och det mesta vi sa till varandra lät ungefär såhär
"Bajs"
"Kiss"
"Har du kiss i anuset?"
"Mm jag är alldeles klibbig av anuskiss"
"Mmmmm GOTT!"

ändå trevligt att kunna vara så avslappnad i en kompis sällskap, liksom

nu sitter jag i köket by the stove väntar på mitt microwaveade thévatten, eller nukat vatten som pappa skulle säga, hett vatten i en stor starbucksmugg en såndär avlång en ni vet som inte ser ut som dem man dricker ur inne på starbucks utan ser ut som take away-muggarna fast inte i papp såklart utan keramik, klockan 02.25 vattnet har dragit klart eller théet då, Friggs pepparmynta fast det sophie har hemma är godare, mintigare och ja. jag var hemma hos lajni den 17:e till kanske nio på kvällen sedan skulle jag hem duscha lite snabbt byta kläder hämta en vän vid bussen MEN jag segade mig så lajni och jag mötte upp honom vid åkermyntan ungefär, gick till sophie och hade filmkväll vi fyra.
såg frostbiten vilket är en jävligt dålig svensk vampyrrysare men det är nog meningen, hoppas vi och vi skrattade ihjäl oss verkligen, it has talking dogs and everything och dåligtdåligt manus usch och ja sen ser vi Jurtjyrkogården och Laj och jag är asrädda för han cyklistvålnaden trots att han är på den goda sidan och Doffe skrattar åt oss och Soph Laj och jag börjar nästan gråta när den där dödsgulliga pojken blir överkörd av lastbilen och man ser den blodiga miniskon komma farande och Doffe skrattar. doffe säger "du får ingen armhåla ikväll, jag har inte rakat mig" & skrattar.
sedan ser vi lite på tre solar, som är en superdålig svensk film i sagan om ringen-stuk nästan. christofer somnar innan den numera klassiska "Så Ulf är...?" - "Nej, han var på DEN ANDRA BÅTEN"-scenen. vi kan dock inte tröttna, det är hysteriskt kul. fast vi blir trötta och går och lägger oss jag väcker Offret och tvingar honom att byta soffa med mig, för hans egen skull faktiskt, för han ligger i tvåsoffan, jag i tresoffan och han är typ tre dec längre än mig och tom jag tycker tvåsoffan är för kort och
sen går nästan ingen tid alls och det är morgon kanske niohalvtio sophie vaknar ramlar ligger på golvet i mörkret i flera minuter kvider, och man hör doffe skratta åt henne sedan somnar jag om och vaknar halv ett
jag ropar på sophie vi är sena till jobbet men hon svarar inte bara lilla offret som kikar på mig från över soffkanten nu och han undrar vad klockan är halv ett säger jag kuken säger han det var verkligen inte bra han hade tider att passa så vi ger vägbeskrivning till bussen och så är det hejdo. jag och sophie och linnea äter frukost snabbtsnabbt, sen skyndar soph och jag till bussen åker till jobbet, flummar runt i 8 timmar lyssnar på Stuck In the Middle With You som är nya favoritlåten för henne nu efter att vi sett Reservoir Dogs och ja vi får vår chef att lyssna på Jag är en vampyr och han gillar det mycketmycket.
vi äter utgångna ballerinakakor och dricker något som heter "typ cappuccino" och sophie säger blonda saker och framemot kvällen börjar det smitta av sig på mig jag säger "jag hörde honom säga till mig" & upptäcker andra innovativa meningsuppbyggnader.
700 pix rikare återvänder vi hem toll sophie och ser på pulp fiction fast inte hela för vi är så trötta och vi sover till typ ett in the p.m. och vid tre går jag hem på vägen står en liten pojke i t-shirt utan någonting annat på kroppen och säger "hej!" till mig, jag ler åt gullungen för jag var också lite så när jag var i den åldern, liksom exhibitionist lite fast tvärtom men med mycket naket.
lördag åker jag och pappa och handlar inför fjällklättring och samma sak idag och dagarna liksom bara flyter ihop och blir samma blir en lång utdragen men tillplattad evighet
Kommentarer
Postat av: Linnea

Haha, jeeeevlar...tror inte du missade något där ^^

2008-07-22 @ 18:15:25
URL: http://artbox.devote.se
Postat av: Christina

hahaha. MEN DET ÄR ROLIGT ATT LÄSA OM HUNDRA ÅR, OKEJJJJ???

2008-07-29 @ 14:33:01
URL: http://youonlyliveonce.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0